Vanliga Frågor – Ögonfransförläning

Hur länge sitter/håller Fransförlängningen?

Resultat & Hållbarhet är helt individuellt eftersom både Du och dina fransar är unika, men generellt kan ögonfransförlängningen sitta upp till 4-6 veckor från första appliceringen. Livslängden på dina fransar beror på din hårväxts livscykel och din livsstil, mediciner, ev. stress, jobb, hormoner mm.

Regelbundna återbesök varannan till var tredje vecka kan göras om man vill ha förlängningen hela tiden och inte bara för ett tillfälle.

Man tappar/byter normalt 2-5 fransar per dag och öga och till skillnad från vanligt kommer du se att du byter dina fransar när du har förlängning.  Limmet har även bara en viss hållbarhet så man kan även bara tappa förlängningsfransen också. A & O är också att du helt följt före- och efter-råd innan behandlingen för att du ska kunna räkna med bästa hållbarhet. 

Daglig Grundlig Rengöring morgon och kväll är super viktigt och att du får helt rent både nere i fransraden och själva fransarna, Rengör grundligt med fransrengöring avsedd för fransförlängning och en ögonmakeup borste. Du kan köpa rengöring och tillbehör på din salong.

Reklamation skall göras inom 5 dagar från besöket om man upplever att man tappat mer än fransar än vad som är normalt (se ovan i text). Obligatoriskt vid reklamation är ett personligt besök hos oss inom den tiden så vi kan se fransarna, vid reklamation följer vi ARN’s riktlinjer och du blir erbjuden möjliga tider för korrigeringsbehandling, inga återbetalningar görs.

 

Kan jag använda min vanliga make-up?

Ja, men vi rekommenderar INTE mascara och eyeliner!  Vill du använda eyeliner så ta istället en pigmenterad ögonskugga och applicera denna med en fuktig pensel eller microborste så påverkas inte dina fransar och det är lätt att avlägsna med makeup remover anpassad för fransförlängning. Din vanliga kräm kan användas med  försiktighet, undvik att få det på fransarna.

 

Kan jag ha fransarna på semestern?

Ja! Du kan simma i både saltvatten och klorvatten utan problem. Ögonfransförlängning gör att du ser bra ut på  stranden och vid poolen. Dina ögon kommer att se glamorösa ut och ge ett intryck av att ha mascara & du slipper de mörka ”smink-ringarna”

 

Kan jag använda mina vanliga hudvårdsprodukter?

Ja, under förutsättning att du undviker området runt ögonen. Produkter som innehåller olja & allra helst Propylene Glycol kommer att påveka limmet & hållbarheten, särskilt ögonkrämer måste användas med försiktighet. Dina ögonfransar bör rengöras med rengöring avsedd för fransförlängning och sköljas med ljummet vatten.

 

Är det obehagligt att sätta på ögonfransarna?

Inte alls, faktiskt så njuter de flesta av upplevelsen och slappnar av de 1,5-4 timmar som behandling tar.

 

Måste jag gå på återbesök?

Återbesöken är inte nödvändiga om du har ögonfransförlängning påsatt inför ett speciellt tillfälle eller en semester. Fransarna kommer du att tappa gradvis och så småningom kommer du endast att ha dina egen fransar.

 

Hur underhåller man ögonfransarna?

Många människor gillar sina ögonfransförlängningar så mycket att de vill fortsätta med dem på obestämd tid. Detta uppnås genom att besöka oss varannan vecka till var 3e vecka för att fylla på de fransar som har lossnat naturligt, som en del av den normala hårväxtcykeln. Återbesökstiden varierar beroende på hur länge de har suttit på. Vi kommer att ge dig råd hur du bäst sköter dem för en lång hållbarhet.

 

Hur länge kan man ha fransförlängning?

Ögonfransförlängning kan du ha så länge du vill. Vår enda rekommendation är att en ny uppsättning appliceras var 10:e-12:e vecka.