Fransförlängning – Classic Single 1:1

Classic Hel-set Classic Full-set

Ögonfransförlängning är ett populärt sätt att förlänga dina egna ögonfransars längd och täthet med. Ögonfransförlängning eller ”Eyelash Extension” som det ofta kallas är en permanent förlängning av dina egna ögonfransar. Det går till så att syntetiska eller silkes Ögonfransar limmas och sätts på en och en på dina egna ögonfransar. Resultatet blir längre, fylligare fransar som ger en intensivare blick.
Vi på Sense ’N’ Beauty använder oss endast av single fransar som appliceras en och en på din naturliga frans. Vi applicerar alltid minst 1mm från huden och har noggrant utvalt skonsamma samt godkändt allergitestade lim. Kvalitén tummar vi inte på! När du ska göra en förlängnin bör du i förväg fundera på hur du vill att ditt resultat ska se ut. Önskar du naturligt utseende eller skall det kanske se ut som du har mascara? ska de vara raka, lätt böjda eller vill du att de ska vara uppböjda? Vi har många sorter att välja på både vad det gäller storlek, tjocklek och du kan även välja mellan olika färger, vanligast är svarta men det finns bruna, lila, blå, röd t.o.m. med strass stenar på.

Behandlingen för båda ögonen tar ca 1,5-3 timmar inkl. konsultation. Fransarna sitter kvar mellan 2-8 veckor beroende på dina fransars växtcykel och hur du sköter dom.

Fördelar med ögonfransförlängning – Eyelash Extension
* Långa, fylliga fransar med volym
* Intensivare blick
* Ingen mascara som kletar, klumpar & fäller
* Naturligt vackra och böjda
* Ingen rinnande mascara
* Håller i veckor
* Vacker redan när du vaknar
* Ett enklare ansiktslyft ex. till sommarsäsongen eller om du vill vara fin inför ditt bröllop, bal eller helt enkelt inför en fest!

Inför Behandling:
Har Du väldigt ljusa naturliga fransar kan du med fördel färga dina fransar svarta, detta skall göras senast 2 dagar innan planerad förlängning. Använd ingen remover eller ögonkräm med oljor innan behandlingen. Tar ur ev. ögonlinser. Har Du regelbundet glasögon, ta med dessa vid ditt besök hos oss.  De närmaste 24 timmarna innan behandlingen använd ej smink (gäller även foundation och puder) eller fet kräm  kring ögonområdet. Kommer Du sminkad kan vi inte garantera förlängningens resultat och hållbarhet och tiden för borttagning av make up tas från din behandlingstid vilket kan innebära att tiden kanske kan bli knapp.
OBS! vi utför ej fransförlängning om du har: inflammation, vaglar eller annan tillfällig ögon-åkomma de senaste 2 veckorna, detta för din egen skull.

Efter behandling / Vård av dina Ögonfransförlängning:

Utsätt inte fransarna för vatten/fukt direkt efter behandligen, utan vänta 12-24 timmar innan du simmar, duschar, solar, bastar, tränar eller tar ett bubbelbad. Undvik att ha kontakt med fuktkräm, ögonkräm, make-up remover bestående av olja. Använd istället produkter som är framtagna för fransförlängning och produkter utan olja eller propylene glycol om du vill behålla livslängden på dina fransar. Smink och borttagningsmedel som innehåller ämnen som propylene glycos, SLS/SLES bör också undvikas. Använd inte mascara. Färga/permanenta inte syntetfransarna. Ögonfransböjare är BIG NO NO och du kan permanent skada din fransar, gäller även om du bara böjer de naturliga fransarna. Undvik att gnugga ögonen eller dra i dina förlängda fransar. Stress, hormoner, mediciner, extrem träning, bantning och sjukdom mm. kan påskynda att fransarna faller av tidigare alls som påverkar din kropp påverkar också dina fransar.. .

Efter ett par veckor börjar lösfransarna att lossna och är dags att fixas till. Många väljer att fortsätta och kommer för en påfyllnad/refill. När du vill ta bort din förlängning, dra ej loss dem!!! så skadar du dina egna fransar, kom till oss så hjälper vi dig att smärtfritt & skonsamt ta bort dom.

Fakta om dina fransar:
Ögats fransar har olika växcykler. Normalt tappar 2-5 fransar per dag och öga och byter/tappar sina egna ögonfransar i olika etapper. Hur ofta man tappar sina ögonfransar är individuellt för var och en och beror på vilka fransar just du har. Dina egna fransar kan sitta som längst upp till ca 90 dagar. Syntetfransarna som limmas på faller av tillsammans med dina egna fransar eller att limmet lossnar efter ett tag. Därför är det ingen riska att skada sin egna frans, såvida man inte drar och sliter i syntetfransen, utan behandlar den som sin egen. Limmet är godkänt och finns i två olika sorter.

Tips!
Boka in en tid för återbesök redan vid din behandling, på så vis vet du att du har alltid en tid när det är dags. Alltid lättare att avboka än att kanske få tag på en ny tid i sista minuten.

Vi rekommenderar att återbesök (underhåll/refill) görs med 2-3 veckors mellanrum om du tänkt att fortsätta att ha förlängning av dina ögonfransar, då har du inte hunnit att tappa så många av dina egna fransar och återbesöket blir billigare eftersom det är baserat på hur mycket man behöver fylla på och du underhåller ”looken”.

Man kan tappa många av sina egna fransar och förlängningen innan det synbart påverkar intrycket som förlängningen ger så men är beroende på dina egna fransars livcykel.