HIFU – Skintightening Hudåtstramning

Vad är HIFU?  

Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud ( HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp.   Genom HIFU levereras hög värmeenergi till huden och underliggande vävnader egentligen till samma hudlager som läkare använder för att strama åt huden genom att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna för att sedan producera nya starkare fibrer.  Endast 1 behandling krävs för att det ska börja ge resultat,  Hifu fungerar för Alla hud typer såväl män som kvinnor

Hur går behandlingen till?

Terapeuten börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen. Terapeuten lokaliserar och ritar behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager för att direkt förstöra kollagen och elastinfibrerna.  Behandlingen tar 15-90 minuter beroende på hur stort område som skall behandlas.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?

Innan behandlingen får man inte konsumera alkohol och blodförtunnande mediciner.   Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling är att du inte bör ha gjort fillers eller botox 1 månad innan och inte heller 1 månad efter du har gjort din behandling. Undvik drycker/tillskott & produkter som innehåller koffein de närmaste timmarna innan din behandling.

Vilka områden kan behandlas?

Man kan behandla både ansikte och kropp (armar, ben & mage) där lös hud framträder, behandlingen är även mycket effektiv för att strama åt lös hud på övre (området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen ej locken på ögonen) och nedre ögonlocken hela. Med den senaste Hifu tekniken är det även möjligt att effektivt behandla celluliter genom att gå ner 13 mm under huden och förstöra cellulitfettet och strama åt huden.

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden med HIFU. Hur många behandlingar som krävs beror på hur lös huden är. Vid fler behandlingar görs de efter 3-6 månader om man vill förbättra resultatet. Resultaten är individuella och beror på din egna hud, livsstil & hur just din hud svarar på behandlingen. Görs första behandlingen efter 50 års ålder rekommenderar vi minst 2 behandlingar, undantag finns naturligtvis och känner man att man är nöjd med resultatet efter en behandling så behöver man inte göra fler i intervall.    

När ser man resultat?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin produktionen pågår mellan 3-6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. så efter ca 3-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.
Hur länge varar resultatet?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc.. men det kan hålla upp till 8 år. vill man så kan underhållsbehandlingar göras efter ca 1-2 år.  

Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?

Hifu är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.  HIFU är en mycket säker metod som inte ger biverkningar den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling. Normala biverkningar är en ökad rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta kan kännas under pågående behandling.  De flesta får en lätt rodnad första timmarna efter behandling, och det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor.  Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling.
Vilka kan behandlas med HIFU?

Alla hud typer både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU   Hur länge pågår en behandling Beroende på vilket område som ska behandlas men ansikte och hals tar ca 20-30 minuter  

HIFU vs Kirurgi

Både HIFU och kirurgiska lyft stramar åt lös hud på ansikte och kropp. Skillnaden är att med HIFU finns inte biverkningar som uppstår vid kirurgiska behandlingar.  HIFU är det närmsta icke invansiva metoden som kan jämföras med kirurgiska ingrepp resultaten.
 
Vilka man  inte behandla

Man bör inte göra behandling om man har elektriska implantat i kroppen och inte heller om man har metallimplantat i behandlingsområdet. Kunder med hjärtproblem, De som äter Varan dvs kunder som har lätt för proppmedel, Gravida & Ammar samt Diabetiker. Äter du medicin innehållande kortison kan vi ej heller utföra behandlingen på dig.

Exempel Behandlingspriser:

Ögon 4.500:-  Kinder 4900:- Ansikte 9.500:-  *  Dubbelhaka 5.500:-  *  Kropp område 12x12cm x2  4.500:-

eventuella Erbjudanden annonseras ut på våra Facebooksidor, Nyhetsbrev & Instagram – ibland även direkt på vår onlinebokning.

 

Comments are closed.